Utbildning B

För dig som ska ta körkort för personbil, behörighet B, gäller följande:

 

Du måste ha ett körkortstillstånd, det ansöker du om på www.korkortsportalen.se

Här finns också all information du behöver om hur man tar körkort, vilka krav som ställs, vad som är obligatoriskt i utbildningen mm. Ska du övningsköra privat måste du och din/dina handledare gå en kurs tillsammans som heter ”Introduktionskurs för blivande handledare och elev” innan ni får ut och övningsköra.

Se mera under fliken handledarkurs!

  • Vi startar teorikurser med jämna mellanrum, ring till trafikskolan eller kom upp så får du aktuell information. Körlektioner bokar du direkt med den trafiklärare du önskar köra med, planera och var gärna ute i god tid så vi kan tillgodose dina önskmål.
  • Nu är det nytt från Trafikverket att teori och praktik ska gå hand i hand, så man kan i stort sett skriva upp och köra upp på samma dag! Så har du bråttom ring oss snarast. Vi hjälper dig med det du behöver.
  • Från och med 1 april 2009 träder ett nytt obligatorium i kraft, kallat för riskettan. Detta innebär att du som ska ta körkort måste gå en tre timmar lång utbildning som handlar om alkohol, droger, rattfylla, attityder, hastighet mm. Vi kommer att ha kursen på förmiddagar på trafikskolan.
  • Under utbildningens gång ska du som elev göra risktvåan, även kallad halkbanan. Risktvåan är
    kunskapsrelaterad och där krävs det att du har nått upp till vissa delmål i körningen!
    Detta hjälper din trafiklärare dig att planera och när det är dax att boka.